خارش مداوم واژن را جدی بگیریم
بسیاری از خانم ها از خارش مداوم و مزمن واژن خود ناراحت هستند . اما این مشکل را باید جدی بگیریم و برای درمان آن اقدام کنیم . بر اساس آمارهای منتشر شده از هر چهار خانم، سه نفر در طول عمرشان حتی برای یکبار هم که شده عفونت قارچی واژن را تجربه می کنند. البته زمانی که شما به یک نوع عفونت قارچی مبتلا می شوید، استعداد بیشتری برای ابتلا به نوع دیگر آن را خواهید داشت.
عفونت های قارچی واژینال می توانند از طریق رابطه جنسی منتقل شوند، اما در طبقه بندی بیماری ها به عنوان یک بیماری منتقله جنسی در نظر گرفته نمی شوند. درمان این نوع عفونت ها معمولا ساده و امکان پذیر است، اما بر اساس نوع عفونت و شدت آن متفاوت خواهد بود.
یک نوع قارچ مخمر به نام کاندیدا آلبیکانس وجود دارد که گاهی به شکل بیماریزا در دهان، واژن، کشاله ران و زیربغل و دیگر مناطق مرطوب پوست یافت می شود.عفونت قارچی واژن که شیوع بالایی دارد با خارش فرج و مهبل و سوزش ادرار مشخص میشود. در معاینه، معمولا دیواره مهبل قرمز و ترشحات سفید دلمهای شکل دیده میشود.
در شیرخواران در ناحیه پوشک، این عفونت قارچی میتواند باعث تشدید درماتیت (حساسیت پوستی) پوشک گردد و تشخیص آن با ضایعات پوستی قرمز رنگ میباشد.کاندیدیازیس بین انگشتان دست در زنان میانسال و مسن که به مدت طولانی دست هایشان در آب و در حال شستشو هستند، شایع تر است و در افراد دیابتی نیز میتواند با شیوع بیشتری رخ دهد.
کاندیدیازیس واژن
کاندیدیازیس یا عفونت قارچی ناحیه واژن در دستگاه تناسلی زنان است.کاندیدا معمولا به صورت طبیعی در واژن زنان زندگی می کند و باعث بروز مشکلی نمی شود. اما عفونت و بیماریزایی معمولا پس از تغییرات در محیط موضعی و یا کاهش حساسیت میزبان به عفونت رخ می دهد.
با این حال تحقیقات اخیر نشان می دهد که کاندیدیازیس نشانه دار، نتیجه یک واکنش افزایش یافته ایمنی میزبان به حضور کاندیدا است تا یک واکنش نقص ایمنی میزبان.آمارها نشان می دهد بدون شک حدود 75 درصد زنان در سنین باروری با کاندیدا مشکل داشته اند که بیشترین سن بروز 20 تا 40 سالگی می باشد.
علایم عفونت قارچی واژن
خارش دهانه رحم
ترشحات سفید پنیری شکل
سوزش ادرار
قرمزی همراه با خشکی و حساسیت پوست ناحیه تناسلی
التهاب و ورم دهانه رحم و قرمزی آن
ضایعات حاشیه ای
عفونت قارچی واژن بو ندارد و در صورت وجود ترشحات چرکی با بوی نامطبوع باید به فکر عفونت باکتریایی بود.
بیماری های مشابه با عفونت قارچی واژن
– عفونت های ویروس هرپس
– عفونت های باکتریایی مانند شیگلا
– عفونت انگلی مانند تریکوموناس
– بیماری های منتقله جنسی
– کمبود استروژن منجر به واژن آتروفیک
– عفونت با کرمک مخصوصا در دختر بچه ها
– اگزما
– عفونت های ادراری